SEO

Search Engine Optimalization

Biztosan sokan hallottatok már erről a kifejezésről, ami annyit tesz magyarul, hogy Keresőmotor Optimalizálás.
Abban is biztos vagyok, hogy vannak akik még csak most hallanak erről először és fogják a fejüket a kifejezés láttán, de nem kell megijedni, nem olyan vészes megérteni a dolgot.

Mikor én találkoztam legelőször ezzel a fogalommal, értetlenül álltam felette. Nem tudtam minek a rövidítése és ami a legjobb egy szót se tudtam angolul... gondolhatjátok mennyire sokat segített az, hogy Search Engine Optimalization ezért elkezdtem utána járni és csalódva tapasztaltam meg, hogy majdhogynem az összes ezzel kapcsolatos cikk, blogbejegyzés, leírás úgy fogalmazza meg a dolgot, hogy 3 óra olvasgatás után is ugyan ott vagy mint mikor elkezdett érdekelni ez az egész téma. Úgy éreztem zseninek kell lenni ahhoz, hogy megértsd, amit erről írnak az interneten, de minden tiszteletem a kivételé.

Ajánlom olvassátok el ezt hátha megértitek és segít nektek: https://ite.hu/a-seo-alapjai-keresooptimalizalasi-tippek/   


Google és a SEO

A kereső motorok közül is az egyik legismertebb a Google, mindenki ezt használja és óránként több millió felhasználó keres ebben a keresőben. Viszont ezen kívül még ott van a Bing és a Yahoo.

Maga a SEO lényege, hogy a weboldalad vagy blogod a fent említett keresőmotorokban jó helyezést kapjon.  Tehát ha neked van egy weboldalad például luxusautókról akkor ha valaki rákeres a google keresőben arra, hogy luxusautók akkor az első oldalra dobja ki a te weboldalad.
Ahhoz, hogy nagyon jó pozí ciót kapjál ezekben a keresőmotorokban elengedhetetlen, hogy a weboldaladnak TARTALMA legyen hiszen tartalom nélkül senki nem marad egy weboldalon. Gondolj csak bele, hogy te mennyi ideig maradnál egy üres webositeon. 
Amennyiben a tartalmad megvan és a weboldaladon vannak más oldalakra irányí tó linkek, akkor máris csökkentheted a "Visszafordulási arányt".

Rengeteg blogbejegyzés és cikk írja le azt és sugalja az olvasóinak, hogy a KULCSSZAVAK használata rettentően fontos. Tény és való, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni... azonban a Google keresőmotorja 2009 óta nem erre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, vagyis hiába bombázod tele a weboldalad kulcsszavakkal... csak minimális szinten kerülsz tőle előrébb a keresőmotorokban.

Közben ajánlom figyelmetekbe ezt a leírást: https://www.sallaimate.eu/seo-a-keresomotorok/